Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over spray tanning? We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

<strong>HOE GAAT EEN SPRAY TAN BEHANDELING PRECIES?</strong>

De spray tanning vloeistof wordt door een fijne mist, met professionele spray tanning apparatuur aangebracht door een medewerker van Spraytanme. Een spray tan duurt ongeveer 10 minuten met een apparaat waarbij er warme lucht uit de spray tan gun komt tijdens het sprayen. Dan is de huid vrijwel onmiddellijk droog. Onze specialist heeft maximale controle en zal met uiterste nauwkeurigheid de spray tan verzorgen.

<strong>WAT IS DHA?</strong>

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof en is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. DHA (Dihydroxyacetone) is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Bij huidcontact komt het in aanraking met de eiwitten die daarin aanwezig zijn. Dit veroorzaakt een natuurlijke verkleuring van de huid.

De huid reageert binnen 2 uur na het aanbrengen van de spray tanning vloeistof, waarna de huid geleidelijk bruiner wordt, met een piek tussen 24 en 72 uur. Dit is afhankelijk van het type product dat er gebruikt wordt, en de concentratie (het percentage) DHA wat in de zelfbruinende formule verwerkt is.

<strong>VOOR WIE IS SPRAY TAN GESCHIKT?</strong>

Spray tanning is voor iedereen geschikt, ook voor mannen. Zeker voor mensen die niet in de zon mogen/kunnen is spray tanning de ideale oplossing!

Er zijn voor zover geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spray tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, of tijdens een antibiotica kuur.

Als je last hebt van pigmentvlekken of vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen.

<strong>WANNEER IS SPRAY TANNING NIET GESCHIKT?</strong>

Je huid is je grootste orgaan. Hormonen, medicijn en/of overmatig alcoholgebruik hebben invloed op onze organen. Zo ook je huid.
Bij een zeer klein percentage onder ons (1-5%) kan de huid anders reageren op een spray-tan. Een spray-tan kan bijvoorbeeld lichter uitvallen dan gewenst of vlekjes veroorzaken. Indien dit het geval is, neem dan alsjeblieft contact op met ons zodat wij dit kunnen verhelpen.

Let wel: Dit percentage is zo klein, dat hier niet vanuit gegaan wordt. Wij geven garantie op onze spray-tan behandelingen zolang je jezelf aan alle voorschriften houdt.

<strong>IS SPRAY TANNING SCHADELIJK</strong>

Nee. Wetenschappelijk onderzoek van de Europese Commissie voor consumentenveiligheid heeft aangetoond dat DHA niet schadelijk/gevaarlijk is (Scientific Committee on Consumer Safety, 2010). Het gebruik van producten met DHA wordt door de Skin Cancer Foundation aanbevolen als veilig alternatief voor zonnen en zonnebanken! (The Skin Cancer Foundation, 2013).

Het is zelfs bewezen dat spray-tanning goed is voor de huid door de vele huidverzorgende ingrediënten. Tevens komt er geen UV straling te pas om de huid te bruinen.

<strong>IK GA TROUWEN, WANNEER KAN IK HET BESTE EEN AFSPRAAK MAKEN?</strong>

Omdat je op zo’n belangrijke dag uiteraard geen risico wilt lopen adviseer ik om ruim van te voren een proef-tanning te boeken. Zo kun je zien hoe de tanning op je huid werkt en wat de kleur wordt.

Voor het beste resultaat, kun je het beste twee dagen voor de bruiloft een spray-tan behandeling inplannen. Dan is je bruine teint op haar mooist.

<strong>HOE SNEL ZIE IK HET RESULTAAT?</strong>

Je ziet direct resultaat bij een spray tan behandeling, zelfs al tijdens het sprayen zelf. 

In eerste instantie word je direct bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurig effect. De kleur die direct tijdens de spray tan sessie ontstaat, geeft wel een heel goed idee hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien.

Na 1 behandeling heb je al een zeer natuurlijke egale bruine kleur.

<strong>HOE LANG BLIJF DE KLEUR ZITTEN?</strong>

Je bruine kleur kunt je ongeveer 7-15 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kan je doen door het gebruiken van een vocht inbrengende crème. In onze salon zijn ook speciale verzorgingsproducten te koop die je spray-tan ‘sealen’ waardoor deze nóg langer blijft zitten!

Gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel.

Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over de huid schuurt. Dit heeft een licht scrubbende werking.

<strong>WANNEER MAG IK DOUCHEN?</strong>

Na een spray tan behandeling adviseer ik om 8 tot 10 uur te wachten met douchen, omdat de vloeistof zijn tijd nodig heeft om goed te hechten aan de huid. Dit geldt niet voor de Rapid- tan, daarmee kun je na 1 tot 3 uur douchen, afhankelijk van de gewenste kleurintensiteit.

<strong>HOE ZIT HET MET SPORTEN, ZWEMMEN EN DE SAUNA?</strong>

Sporten kun je beter tot 8 uur na de behandeling uitstellen. Dit vanwege het transpireren. Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen.

<strong>KAN IK NA EEN SPRAY TAN BEHANDELING IN DE ZON?</strong>

Ja, je kunt er gewoon mee in de zon. Er zit echter geen beschermende factor in de tan, dus ondanks dat de huid al een kleur heeft, moet je de huid wel beschermen. De Uv-straling kleurt je pigment waardoor de huid ook onder de spray tan door kleurt, deze kleur word zichtbaar wanneer de spray tan vervaagt. Ideaal dus wanneer je op vakantie gaat en niet bleek op je bestemming wil aankomen. Als je huid verbrand door middel van Uv-straling kan dit wel van invloed zijn op de houdbaarheid van je tan. 

<strong>KAN IK MET SPRAY TAN EEN KLEUR OPBOUWEN?</strong>

Ja, dat kan. Voor een optimaal resultaat kan na 5 tot 6 dagen de behandeling worden herhaald.

Ik adviseer klanten die hun mooie kleur willen behouden, om binnen die periode een afspraak te maken voor een nabehandeling. Zo voorkomt u het effect dat mensen je ‘dan weer wit, en dan weer bruin’ zien. 

<strong>WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN SPRAY TANNING EN EEN ZELFBRUINEND PRODUCT?</strong>

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je bij ons in de webshop kunt kopen, liggen rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij professionele spray tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 16%. 
Bovendien wordt de vloeistof via professionele tanning apparatuur gelijkmatig over je huid verneveld. Dit zorgt voor een mooi egaal eindresultaat.

<strong>IK BEN ZWANGER, IS SPRAY TANNING DAN GESCHIKT?</strong>

Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld.

Omdat zonnebaden afgeraden wordt als je zwanger bent, is spray-tanning juist perfect. Nu ben je toch voorzien van een prachtige bruine teint, zonder kans op een ‘masker’ of andere schadelijke invloeden. Voor de zekerheid wordt spray-tanning niet toegepast tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.

Let wel: raadpleeg bij twijfel altijd een deskundige.

VRAAG NIET GEVONDEN?

Spraytanme helpt graag met advies op maat. De salon staat voor persoonlijke aandacht, kwaliteit en vakkundigheid. Wanneer je een vraag hebt over onze service, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

 SPRAYTANME

      TJERKESTRJITTE 4

      9041 AV  BERLTSUM

  06 – 40 97 87 20

 info@spraytanme.nl

  www.spraytanme.nl

   facebook.com/spraytanme.nl

STEL JE VRAAG

    captcha

    Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “Verzenden”