Hoe zelfbruiner mousse aanbrengen?

on
Hoe zelfbruiner mousse aanbrengen

Vlekkeloos je zelfbruiner mousse aanbrengen

Een zelfbruiner tanning mousse aanbrengen is echt niet moeilijk. Met deze tips kun je lekker lang genieten van een mooie uitstraling en een geweldige en vlekkeloze bruine kleur.

Hoe bereid ik mijn huid voor op de tanning sessie?

Ontharen van je huid

Wil je voor je bruine tan je benen nog ontharen? Begin hier dan minimaal een dag van te voren mee. Zo kan je huid nog optimaal herstellen.

Scrubben

Voordat je begint aan je tanning sessie is het belangrijk dat je huid schoon en gehydrateerd is. Scrub je huid een dag voor je sessie met een olievrije scrub/scrubhandschoen. Hiermee verwijder je de losse oude/dode huidcellen en creëer je de beste ondergrond voor een goede ontwikkeling van je tanning mousse. Doe dit een dag van te voren zodat je huid kan herstellen.

Hydrateren

Na het scrubben is het belangrijk om je huid goed te hydrateren met een olievrije lotion. Besteed daarbij extra tijd aan de drogere gebieden zoals de enkels, knieën, je ellebogen en handen. Een drogere huid neemt namelijk meer tanning mousse op en kan daarbij donkerder kleuren.

Zelbruiner mousse aanbrengen

Begin onderaan en werk naar boven. Schud de mousse goed voor gebruik. Vervolgens pomp je één tot twee pompjes mousse op je tanning handschoen.

De meeste tanning mousse bevat een zogenaamde ‘guide colour’. Dit geeft je huid direct een bruine teint waarmee je kan zien waar je bent geweest en waar je nog moet smeren. De ‘guide colour’ is niet de werkelijke eindkleur. Gedurende de ontwikkeltijd van je zelfbruiner mousse zal de echte kleur ontstaan. De ‘guide colour’ spoel je na de ontwikkeltijd af met water.

Begin bij de grootste oppervlakken – bijvoorbeeld je benen:
Begin bij je bovenbenen, smeer de voor- en achterkant in. Het restje mousse op je tanning handschoen gebruik je voor je knieën en knieholtes. Vervolgens breng je nog wat zelfbruiner mousse aan op je tanning handschoen en begin je met je onderbenen, de voor- en achterkant. Gebruik wederom het restje mousse voor de bovenkant van je voeten en je enkels.

Hierna volgen je torso en armen. Door van beneden naar boven te werken voorkom je dat de tanning mousse zich gaat ophopen. Zorg dat je de mousse goed uitsmeert voor een streeploos resultaat.

Tips voor je rug: Je rug tannen moeilijk? Je kunt altijd een ander vragen om je rug te tannen, maar je kun ook een lange strook van een oude handdoek nemen en daarmee je rug insmeren. Of gebruik de zelfbruiner handschoen over een bad borstel en maak deze vast maken met een elastiekje. Daarnaast zijn er ook speciale back applicators te koop, een eenvoudig hulpmiddel met een verlengde handgreep voor de moeilijk bereikbare plekken.

Tips voor na het aanbrengen van je zelfbruiner mousse

Laat je zelfbruiner mousse na het aanbrengen goed drogen. Gebruik eventueel een föhn of ventilator om de droogtijd te versnellen. Wanneer je huid droog aanvoelt kun je jezelf aankleden. Draag loszittende donkere kleding tijdens de inwerktijd. Zo kan je bruine kleur natuurlijk ontwikkelen. Eventuele vlekken van de ‘guide colour’ kun je gemakkelijk uit je donkere kleding wassen.

Wacht met sporten, zwemmen en douchen tijden de ontwikkeltijd.

Guide colour spoelen

Nadat je de zelfbruiner tanning mousse hebt aangebracht en de ontwikkeltijd voorbij is gegaan kun je de ‘guide colour’ spoelen.

Spoel je huid met lauwwarm water. Zorg dat er geen ‘guide colour’ meer van je huid spoelt en het water helder is. Gebruik geen zeep of shampoos tijdens het spoelen en spoel niet te lang. Een minuut goed spoelen is meestal wel voldoende.

Na het spoelen dep je je huid droog. Wrijven met een handdoek heeft namelijk een scrubbend effect.

Geniet nu van je perfecte zongebruinde kleur!

Verlenging van je kleurtje

Een tanning mousse aanbrengen en daarnaast nog extra lang van je kleurtje genieten. Dat kan! Gemiddeld blijft een teint met de zelfbruiner mousse 5 tot 7 dagen zichtbaar en vervaagd geleidelijk. Door je huid dagelijks goed te hydrateren met een olievrije lotion kun je je kleurtje verlengen.

De juiste zelfbruiner aanschaffen

Een vlekkeloze en mooie egaal bruine kleur begint bij de juiste zelfbruiner voor jouw huid. Omdat iedere huid anders is en ook elke mousse zijn specifieke kenmerken heeft kun je het beste advies vragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Daarnaast zal een tanning mousse op iedere huid een ander bruiningsresultaat geven, net als bruinen in de zon.

Spreek ons dan ook gerust aan in de WhatsApp Chat of stuur ons een email en we adviseren je graag over de juiste tanning producten voor jouw huid.

Benieuwd naar de hele collectie Tanning mousse? of bekijk onze gehele assortiment zelfbruiners.
Bij Spraytanme vind je alles wat je nodig hebt voor de perfecte tanning sessie, bekijk alle tanning accessoires.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.