Geplaatst op Geef een reactie

ZELFBRUINER TIPS VOOR DE LICHTE, MEDIUM & DONKERE HUID

zelfbruiner-tips-technieken-en-producten-voor-de-lichte-medium-en-donkere-huid

Zelfbruiner tips, technieken en producten

Niet elke zelfbruiner heeft dezelfde samenstelling. De juiste zelfbruiner voor jouw huid vinden is de eerste stap naar een natuurlijk gebruinde look. Daarnaast is dé oplossing tegen vervelende schoonheidsfoutjes als zebrastrepen en lelijke oranje teinten een juiste voorbereiding. (Ook ik, samen met vele andere tanners, heb ze ondervonden!).

Om je te helpen met het kiezen van de juiste zelfbruiner, geef ik je een aantal tips, producten en technieken om je keuze wat gemakkelijker te maken.

Wanneer je nog nooit een zelfbruiner hebt gebruikt, doe dan altijd een patch-test. Doe een beetje zelfbruiner op een wattenstaafje en breng dit aan op de binnenkant van je elleboog en laat het 24 uur drogen. Je weet dan gelijk hoe je huid reageert. Begin met een gradual zelfbruiner, deze maakt je huid geleidelijk één tot 2 teinten donkerder. Je kunt de tan om de paar dagen gebruiken om je teint te verdiepen tot je de gewenste kleur hebt bereikt.

lichte_huid_zelfbruiner_spraytanme

Een lichte huidskleur

Voor mensen met een lichte huidskleur en mensen die snel verbranden in de zon is altijd enige voorzichtigheid en een goede voorbereiding van belang. Zorg dat je je lichaam goed voorbereid met een scrub ‘zonder olie’. De olie zorgt namelijk voor een filter over je huid waardoor de zelfbruiner niet goed kan opnemen. De scrub zorgt ervoor dat de self tan mooi egaal wordt opgenomen door het verwijderen van dode huidcellen. De huid voelt egaal, glad en zacht aan waardoor de self tan veel mooier kan worden aangebracht en langer blijft zitten.
Scheer/wax je huid 24 uur van te voren, voor een egaal eindresultaat. Bepaal van tevoren hoe bruin je wilt worden en neem dat als uitgangspunt. Omdat elke huid anders is en iedere huid anders reageert op hetzelfde product, adviseer ik altijd een patch-test te doen op een klein stukje huid. Doe voor je de zelfbruiner op het hele lichaam wilt gaan gebruiken een klein beetje op de binnenkant van je elleboog. Laat dit 24 uur intrekken en dan kun je bepalen of het product matcht met jouw natuurlijke huidskleur.

Op een lichte huid zie je helaas alles, zo is ook het gevreesde zebrastreep effect het duidelijkst op de bleke huid, dus gebruik ‘altijd’ een tanning mitt om te zorgen dat het product gelijkmatig wordt verdeeld. De zebrastrepen worden veroorzaakt door te weinig van het product te gebruiken en teveel wrijven. Bij beginnende zelfbruiners zien we vaak dat ze nogal eens bang zijn om een self tan aan te brengen. Ze gebruiken dan vaak een klein beetje zelfbruiner om een groot gebied te bruinen. Maar ik kan je vertellen, je kunt nooit genoeg zelfbruiner gebruiken. De huid neemt niet meer op dan het kan absorberen, dus gebruik voldoende van het product om het gevreesde streep-effect te voorkomen.

Welk product kun je het beste gebruiken bij een lichte huid.

Begeef jezelf in de wereld van de self tanners en dan heb je straks een prachtige bruine kleur waar je vrienden jaloers op zullen worden. Begin met het gebruik van een Gradual zelfbruiner, deze geeft je huid een verschil van één tot twee teinten. Gebruik het product om de paar dagen tot de juiste kleur is bereikt. Wil je direct resultaat, ga dan voor een instant tan voor een lichte huid. Ben je er nog niet helemaal uit en vind je het nog een hele stap, dan kun je nog gaan voor de wash-off tan, een tijdelijke en afwasbare zelfbruiner.

medium_huid_zelfbruiner_spraytanme

Een medium huidskleur

Wanneer je niet snel verbrand in de zon en je hebt al een klein kleurtje in je huid dan kun je kiezen voor een medium zelfbruiner – ook hier gelden dezelfde regels van scrubben en patch-testen, als voor een lichte huid -. Zorg er ook altijd voor dat je de drogere gebieden, zoals je handen, knieën en voeten olievrij hydrateert.

Welk product kun je het beste gebruiken bij een lichte huid

Zorg ervoor dat je altijd de juiste basis producten gebruikt zoals een bodywash en scrubs zonder olie, die geen filter over je huid brengt. Sommige producten kunnen reageren op de zelfbruiner producten en hebben invloed op de uiteindelijke kleur. Ga voor een medium zelfbruiner.

Een lotion of zelfbruinergel is het meest hydraterend voor de huid, een mousse is de snelst drogende onder de zelfbruiners en in mijn opinie het gemakkelijkst aan te brengen. De spray zorgt dat je het dichtst bij een spray tan komt.

donkere_huid_zelfbruiner_spraytanme

Een donkere huidskleur

Voor een donkere huidskleur als Umberto Tan en Naomi Campbell, kan een zelfbruiner helpen om oneffenheden te verbergen, en vergeet niet dat het een prachtig stralend effect geeft. Het is niet direct nodig om een donkere zelfbruiner te gebruiken. Een dun laagje gradual zelfbruiner geeft al een mooie gloed en verbergt de imperfecties van de huid. Kies dan voor een product met een lichte gouden afwerking, zoals bijvoorbeeld de producten van Whitetobrown voor een frisse, stralende en sprankelende look.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *