Geplaatst op

Wat is Spray Tanning? En is het Geschikt voor mij?

wat-is-spray-tanning-bruin-zonder-zon

Wat is Spray Tanning

30 jaar geleden wat is spray tanningVan het strand van Makkum tot de trendy strandbar in lloret de mar. Al decennia lang houden mensen van alle leeftijden ervan om te relaxen in de zon. Of je nu zwemt in een meer, met je kinderen aan het ravotten bent of gewoon relaxed op het strand ligt met een goed boek. De zon speelt daarin bij de meeste mensen de hoofdrol.

In de jaren 1920 werd een gebruinde huid geassocieerd met de ‘elite’ die op vakantie ging naar de Cote d’Azure. Het werd gezien als een teken van gezondheid en vitaliteit. In deze dagen is een teint “niet langer geclassificeerd”. Het zijn zowel de voetballers, moeders als de fotomodellen en welgestelden die een behandeling nemen.

 

“Een Spray tan behandeling
is onderdeel van een
beauty-statement.” 

Met een Spray tan krijg je dezelfde natuurlijke bruine kleur als na het zonnebaden.

En omdat we heel goed op de hoogte zijn dat de hele dag zonnebaden (of onder een zonnebanken) ECHT schadelijk is voor je huid, nemen steeds meer mensen een spray-tan behandeling voor een prachtige bronzen gloed.

 

Maar wat is spray tanning nu precies?

De Basis van Spray Tanning

Spray tanning is een vorm van bruin-zonder-zon behandeling waar met een professionele spray-tan machine fijne vloeistof op je huid wordt verneveld.

De vloeistof bevat een natuurlijk ingrediënt genaamd Dihydroxyacetone (DHA). DHA is een huid veilige suikerderivaat, welke al meer dan 30 jaar wordt gebruikt in de cosmetische industrie.

Bij huidcontact komt DHA in aanraking met de eiwitten die in je huid aanwezig zijn. Dit proces veroorzaakt een natuurlijke goudbruine verkleuring van de huid. DHA reageert met de natuurlijk voorkomende aminozuren en keratine eiwitten in de huidcellen aan de huidoppervlak. Deze werkwijze wordt de “Maillard reactie” genoemd. Het is vergelijkbaar met de reactie die je ziet wanneer je een gesneden aardappel of schijfje appel aan de lucht blootstelt. Het verkleuren van de huid begint ongeveer na 2 tot 6 uur en kan wel vier tot acht dagen duren afhankelijk van de huidtype, het percentage DHA en de mate van nazorg.

Elke dag verliezen we miljoenen dode huidcellen van de huid. In feite heb je na elke 35 tot 45 dagen een compleet vernieuwde opperhuid. Dit is de reden waarom zonloze tans en zelfbruinende lotion geleidelijk vervagen – wanneer de dode huidcellen verdwijnen, neemt ook je kleurtje af.

Spray tanning heeft niets met verandering van pigment in je huid te maken, het actieve ingrediënt DHA in de tanningvloeistof verkleurt slechts de bovenste al dode huidcellen van je huid. Het gebruik van producten met DHA wordt door de Skin Cancer Foundation aanbevolen als ‘veilig alternatief’ voor zonnen en zonnebanken! (The Skin Cancer Foundation, 2013)

De resultaten die je krijgt van een spray tan zijn tegenwoordig van zeer hoge kwaliteit. Het percentage DHA bij professionele tanning vloeistof varieert van 8% tot 16%.

Spray tanning is de snelste behandeling om die teint te krijgen die je zou willen. Het kan het uiterlijk van striae, littekens, spataderen, blauwe plekken, sommige huidpigmentaties, verminderd het zicht van cellulitis en het geeft je een slanker uiterlijk.

Voor meer informatie over DHA bekijk: http://en.wikipedia.org/wiki/Dihydroxyacetone

Meer over Spray tanning vloeistof